Orientalsk percussion

Noura rød reqDet er aldrig for sent at udfordre sin rytmiske sans og bruge inspirationen i dansen. Jeg har igennem en lang årrække afholdt workshops i orientalsk percussion for dansere i hele Danmark. Og har også været hjælpelærer på musikholdet ved Vestjyllands højskole i ugekurset “Orientalsk dans og musik”.

Min undervisning henvender sig til både dansere som musikere der ønsker at lære mere om de orientalske rytmer og om hvordan de anvendes i sammenhæng med dansen og ikke mindst stemningen i musikken.

Udfordrer din rytmesans og bliv en bedre danser
Argumenterne for at deltage i rytmekurser er mangfoldige. Som danser vil du have stor fordel ved at kende de mest anvendte rytmer og derved bedre kunne anvende dem i din dans. Især ved improvisationer. Hvis du underviser i mavedans kan du inddrage rytmeforståelsen i din undervisning og derved bedre kommunikere bestemte stemninger og accentueringer i musikken, ud til dine elever.

Til at undersøtte min undervisning og den efterfølgende træning derhjemme har jeg indspillet min egen rytme cd “Step One”, der både kan anvendes af trommespilleren som af danseren.

“Det er igennem den orientalske dans, at jeg er blevet grebet af den orientalske musik. Jeg nåede ganske enkelt til et punkt, hvor det ikke længere var nok bare at lytte, der skulle føles og spilles. Samtidigt åbnede der sig en helt ny verden i dansens tegn – nu forstod jeg at læse musikken og bevægelserne fik nyt liv”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s